Oikeisto ”vähäosaisten asialla”

Keskisuomalisen mielipidepalstalla pe 15.01.2016

Vanha runonpätkä ”Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit` ei hanki”. Tämä sotien jälkeinen runonosa pitää paikkansa vielä tänäkin päivänä. Maassamme jyllää jälleen ns. oikeistopuhuri. Valtakunnan oikeistoenemmistöinen hallitus säätelee lakeja, mitkä kaventavat mm. eläkeläisten jokapäiväistä toimeentuloa ja paikallispoliitikot, ainakin Jyväskylässä, jatkavat samaa rataa.

Muuhun johtopäätökseen en voi tulla, kun lukaisin tiistain lehdestä kaupunginhallituksen äänestyspäätöksen ns. sote-maksujen korotuksista. Pahinta koko prosessissa oli, että samaiset oikeistolaiset, hyvätuloiset päättäjät niin perusturvalautakunnassa kuin kaupunginhallituksessakin salasivat korotusasiat kaupunginvaltuutetuilta ennen valtuuston talousarviokokousta.

Katsotaan mitä mieltä oikeusviranomaiset ovat virkavastuulla toimivien henkilöiden salailusta. Itse en sitä entisenä tilintarkastajana ja nykyisenä eläkeläisenä hyväksy.

KAUKO TUUPAINEN

kaupunginvaltuutettu (ps)

Jyväskylä