Jyväskylän demarivene kääntynyt ”tyyrpuurin” puolelle

Julkaistu Suur-Jyväskylän Lehdessä la 25.11.2006

Keskiviikon Uutispäivä Demari uutisoi, että SDP:n Helsingin piirin kokouksesta otsikolla ”Demaripaattia työnnetään yhteistuumin samaan suuntaan”. Hyvä niin.Meillä täällä keskeisen Suomen pääkaupungissa demariveneellämme on aivan toinen suunta, olemme kääntymässä tyyrpuurin (oikealle) puolelle.

Valtuustoryhmämme johtajan tekemä sopimus paikallisen kokoomuksen ja keskustan kanssa on kohdistunut niihin kaupunkilaisiin, jotka ovat viime kunnallisvaaleissa äänensä demariehdokkaille antaneet. Sopimusta ei käsitelty edes valtuustoryhmässämme (18 jäsentä), joten minä ja moni muu demarivaltuutettu ei päässyt siihen kantaa ottamaan – sitoutumisesta puhumattakaan.

Sopimus koski kaupunkimme talouden tasapainottamista vaalikauden aikana. Jos kaupungin talous laitetaan kuntoon oikeiston ehdoilla, niin tulokset todella hirvittävät. Ei voi olla demaritoiminnan perimmäinen tarkoitus ajaa alas valtuuston aiemmin tärkeänä pitämiä peruspalveluja sen enempää sosiaali-
kuin terveystoimessakaan. Kun tähän liitetään koulujen lakkauttamiset, kirjastoimen toimintaedellytysten heikentämiset, kohonneet asumiskustannukset (lämpö, sähkö, vesi, jätehuolto ja kiinteistöverot), niin hakoteillä ollaan. Kunnallisvaalien teemat ja lupaukset ovat joiltakin kadoksissa.

Kun demariryhmä vielä torpedoi maltillisen veroprosentin (0,25 %) korotuksen, jota kannattivat mm. vasemmisto, vihreät ja jopa kristillisetkin, niin jossain todella mättää. Osin näistä syistä osin muista, päätin irrottautua omaksi ”Suomalaisten perusdemarien, spd” – valtuustoryhmäksi pari viikkoa sitten.

Kauko Tuupainen
kaupunginvaltuutettu (spd)
Jyväskylä