Palkitaan tasapuolisesti

Keskisuomalainen: Mielipide 9.7.2007

Keskisuomalaisessa oli 6.7.2007 toimittaja Janne Arolan ansiokas juttu Jyväskylän kaupungin työntekijöilleen maksamista tulospalkkioista. Tulospalkkioiden maksaminen on perusteltua, kunhan niiden perusteet ovat myös työntekijöiden hyväksymät. Tämä siksi, ettei syyllistytä ns. pärstäkertoimen käyttöön palkkioiden maksussa.

Eräs asia, jota haluan tässäkin yhteydessä korostaa, on, etteivät kaupunkia pitkään palvelleet ahkerat ja tunnolliset henkilöt jäisi toistuvasti väliinputoajiksi kaupungin palkitsemisjärjestelmässä.

Jyväskylän kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 17.2.2003 kymmenkunta vuotta ”jäissä” ollutta kaupungin henkilöstöpalveluohjelmaa. Hyväksytyssä ohjelmassa vuosina 1993 – 2002 eli kymmenen vuoden aikana kaupunkia 20 tai 30 vuotta palvelleet työntekijät ja viranhaltijat unohdettiin lähes kokonaan, kun uusittu ohjelma otettiin käyttöön 1.1.2003. Asiaa käsiteltiin uudestaan kaupunginhallituksen kokouksessa 3.5.2004, jolloin kaupunginhallitus totesi, ”ettei tässä vaiheessa ole tarvetta muuttaa nykyistä käytäntöä”.

Nyt kun kaupungin johdossa ”puhaltavat uudet tuulet ja hallituksessa lakaisevat uudet luudat”, on syytä tarttua asiaan uudelleen ja poistaa työntekijöiden keskuudessa pitkään hiertänyt epäkohta.

Saamani yhteydenottojen perusteella totean, että on eittämättä väärin, että 10 vuotta nuoremmat työntekijät palkitaan työyhteisössä viikon palkallisella lomalla ja pitempään palvelleet työtoverit jäävät henkilöstöpalveluohjelman epäkohdista johtuen väliinputoajan asemaan.

Useat työntekijät jäävät lähivuosina eläkkeelle ja he toivovatkin, että kaupunki muistaisi heitä työuran loppupuolella viikon palkallisella lomalla. Tämä, jos mikään, kohottaisi Jyväskylän kaupungin imagoa paitsi työntekijöiden myös kaupunkilaisten silmissä.

KAUKO TUUPAINEN
kaupunginvaltuutettu (spd)