Poliititkotko vapaata riistaa?

Keskisuomalaisen mielipidepalstalla pe 7.7.2017

Olin viime keskiviikkona seuraamassa Jyväskylän Yliopistolla Agorassa keskustelutilaisuutta otsikolla ”Sananvapauden kriisi?”. Erittäin mielenkiintoisen alustuksen piti professori Kari Hokkanen (IIkan ex. päätoimittaja). Hän otti kantaa paitsi sananvapauteen myös politiikkojen arvosteluun mediassa.

Kansalaisten mielestä poliitikot ovat vapaata riistaa, joita saa arvostella ja haukkua lehdessä nimimerkkien takaa, mutta jotain rajaa minä kuitenkin toivon. Siksi kysynkin Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervolan mielipidettä politiikkojen julkiseen nimimerkkiarvosteluun tässä lehdessä?

On paikallaan, että johtavien politiikkojen tekoja ja tekemättä jättämisiä kritisoidaan lehden palstalla, mutta sen tulisi tapahtua arvostelijan omalla nimellä.

Näin tapahtuukin Keskisuomalaisen mielipidepalstalla, mutta verkkosivuilla esiinnytään nimimerkin takaa ja annetaan huutia poliittisille vastustajille valkoisten valheiden, valehtelun ja perättömien näkemysten perusteella.

Jotenkin ymmärrän lehden Lyhyet palstan tekstit, koska kirjoittajat ovat niistä maksaneet ja niiden poliittinen painoarvo on vaatimaton.

Mitä olet mieltä päätoimittaja Mervola, tiedostaen Kari Hokkasen näkemyksen?

KAUKO TUUPAINEN

Jyväskylä