Miten vihreät ovat vaikuttaneet?

Suur-Jyväskylän lehti 26.8.2004

Vihreiden puheenjohtajat kertoivat maakuntalehden (KSML) sivuilla 18.8. näkemyksiään vihreiden vaikutusvallan kasvusta Jyväskylän kunnallispolitiikassa. Mielestäni ei ole kovinkaan paljon valittamista siinä, ettei ”vihreiden oma vaihtoehto ole turhan usein päässyt esille”. Ympäristöasiat ovat kaikille päättäjille tärkeitä, kuten Haukanniemen säilyttäminen ”asuinrakennuksista vapaana vyöhykkeenä”. Annan kuitenkin Risto Rönnbergille näin vaalienkin alla tunnustuksen ponnisteluista Kuokkalan kirjastoasiassa.

Olen tyytyväinen, ettei vihreiden ”vaikutusvalta” ole nykyistä suurempi, sillä niin hilkulla oli toteutua heidän ja kokoomuksen hinku luopua Jyväskylän Energia Oy:n osakkeista muutama vuosi sitten. Kun myynnistä saaduista rahoista merkittävä osuus oli tarkoitus laittaa ns. kerskarakentamiseen, olisi myyntipäätös ollut todella hölmö.

Mitä kaupunginjohtajan valintaan tulee, niin olen jo aiemmin todennut, että demarien kellokkaat hölmöilivät, kun virkaa ei pantu uushakuun. Tällöin olisi julkisesti kumottu väitteet, että kyseessä oli demarien ja kokoomuksen virkapaketti, jota ei siis ”loppujen lopuksi” ollut, vaan yhtynyt oikeisto näytti demareille kaapinpaikan tässä valinnassa. Uuden kaupunginjohtajan palkkaussotkut menevät jälleen kaupunginhallituksen piikkiin, ei siis valtuutettujen. Tämä johtunee kyseisen kuppikunnan kompetenssin puutteesta hoitaa kaupungin henkilöstöpolitiikkaa. Tämähän ilmeni jo Kettusen erorahan (lue: lopputilin) sekä henkilöstön palkitsemispäätöksen yhteydessä.

Kauko Tuupainen, kaupunginvaltuutettu, sdp.