Backman teki ”olinit”

(Keski-Suomen VIIKKO 30.9.2004)

SDP:n kansanedustaja, fil.yo. Jouni Backman on lehti- ym. tietojen mukaan antanut suostumuksensa Yleisradion toimitusjohtajaksi. Mikäpä siinä, onhan mies kaikin puolin kelpo ja näyttöä löytyy paitsi nykyisestä eduskuntaryhmän puheenjohtajuudesta myös ministeriajoilta. Kävelipä hän tuolloin jopa meidän keskisuomalaisten puoluekokousedustajien yli lääninyhdistämistoimillaan. Miksi sitten kriittinen otsikko?

En pidä hyvänä sitä, että henkilö, jonka tehtäväksi on annettu yhteisen toimitusjohtajaehdokkaan etsiminen, huomaakin itse olevansa paras mahdollinen kandidaatti kyseiseen tehtävään. Näinhän kävi myös surullisen (demarien kannalta) kuuluisassa kaupunginjohtajaetsinnässä Jyväskylässä. Kyllä kokeneen poliitikon tulee älytä, missä mennään ja suorituttaa tarvittaessa etsintä omilla luottomiehillään.

Viime kevättalven eräs ”kuuma peruna” oli Jyväskylän terveyskeskussairaalan (Kyllön) peruskorjaus ja laajennusasia. Demarit olivat (Veijo Koskisen johdolla) linjakkaita sosiaali- ja terveyslautakunnassa esittäessään, että asiassa edettäisiin kaupungin vuoden 2004 talousarvion mukaisesti. Kaupunginjohtaja Kettunen (nimeä ei kuulemma saa enää mainita, mutta otan riskin) siirsi lautakunnan päätöksen kaupunginhallituksen käsittelyyn ja hallituksen oikeisto päättikin toisin.

Samoin päätti kaupunginvaltuusto tiukan äänestyksen jälkeen 30-28 (yksi tyhjä) eli terveyskeskussairaalan peruskorjaus ja laajennus lykättiin hamaan tulevaisuuteen.

Miksi sitten otan asian esille, kun kerran näin kävi? Siksi, että lautakunnan demarijohto on aikaansaamassa kompromissin, jonka mukaisesti ”terveyskeskussairaalan peruskorjaus toteutetaan vuosina 2006-2008 ja suunnittelu aloitetaan vuonna 2005”. Asia tullee jo seuraavan valtuuston kokouksen päätettäväksi. Asia on demareille tärkeä myös siksi, etteivät vuodepaikat vähentyisi nykyisestään saneerauksen jälkeen, vaan pysyisivät vähintään nykyisellään.

Tämän lehden aina reipas ja ajanhermolla kulkeva ”Aimo Askel” otti lehden viime numerossa kantaa mm. vanhenevan väestön surffailuun internetissä. Eläkeläisten into internetin käyttöön on lisääntynyt viime vuosina voimakkaasti. Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry. jäsenjärjestöineen ja monet muut tahot järjestävät alan kurssitusta ja oppimishalukkaita riittää. Samoin tietokonemyyjät kertovat, että eläkeläiset ovat hyviä asiakkaita ja maksavat ostoksensa jopa käteisellä. Näin ollen kotisivujen hyödyntäminen kunnallisvaalien alla ei ole mitään huuhaata, vaan rehellistä ja edullista vaalityötä, jota harrastetaan muuallakin kuin Kuokkalassa.

Toivonkin, että demarien ehdokkaat saavat kannattajamme liikkeelle kaikkialla Keski-Suomessa, jotta kannatuksemme vaalien jälkeen on lähempänä 30 prosenttia kuin kahtakymmentäneljää.

KAUKO TUUPAINEN