Kuka antoi ilotulitusluvan?

Keskisuomalaisen mielipidepalsta tiistaina 10.8.2010

Olin suurajotapahtuman aikaan poissa Jyväskylästä, joten en päässyt näkemään enkä kokemaan 30.–31.7. välisenä yönä järjestettyä ”Suomen suurinta ilotulitusta”.  Monet kaupunkilaiset sen sijaan pääsivät siitä nauttimaan, joskin eri tavoilla.  Toiset pitivät sitä nautintona, mutta monet myös turhana metelinä ja yörauhan rikkojana.

Saamani palautteen perusteella, kysynkin ilotulituksen järjestäjältä tai asianomaiselta viranomaiselta, että kenen päätöksellä lupa ilotulituksen järjestämiseen annettiin?

Saamani tietojen mukaan myöntävä viranomainen ei ollut poliisilaitos, ei pelastuslaitos, ei pelastusjohtaja eikä kaupungin ympäristöviranomainen. He eivät myöskään tienneet – kysyttäessä – asiasta mitään.

KAUKO TUUPAINEN

kaupunginvaltuutettu (ps)

Jyväskylän Kuokkala