Eero Nieminen on oikeassa!

Keskisuomalaisen mielipidepalsta pe 4.2.2011

HB-Betoniteollisuus Oy:n toimitusjohtaja Eero Nieminen otti kantaa Jyväskylän johdon outoihin otteisiin (Ksml 28.1.), koskien Väinönkadun osittaista muuttamista Kävelykaduksi. Olen hänen kanssaan samaa mieltä ja kutsun välinpitämättömyyttä nimellä ”Jyväskylän tauti”.On käsittämätöntä, ettei kaupungin kymmenistä arkkitehdeistä löydy henkilöä, joka osaa suunnitella Väinönkadun muutostyön. Vai onko kaikki sellaiset suunnittelijat laitettu ”kilometritehtaalle” tai ennenaikaiselle eläkkeelle?

Nieminen toteaa kirjoituksensa viimeisessä kappaleessa, ”että menestyvät yritykset ovat seutukunnalle tärkeämpiä kuin monet poliittisesti valitut päättäjät”. Sattuvasti sanottu. Olen paljolti samaa mieltä.  Sen vuoksi tein jo 17.1. asian johdosta valtuustokysymyksen kaupunginjohtaja Markku Anderssonille, joka delegoi vastaamisen ap. kaupunginjohtaja Timo Koivistolle. Myöhemmin on ilmennyt, että hänen suullinen referointinsa valtuuston kokouksessa oli erilainen kuin minulle annettu kirjallinen vastaus.  Olen vuosien varrella tottunut siihen, että virkamiesten puheet ja annetut kirjalliset selvitykset ovat yhteneväiset, väärinkäsitysten välttämiseksi. Toivon jatkossa,  enemmän vastuullisuutta myös johtavien virkamiesten lausuntoihin.

KAUKO TUUPAINEN, valtuustoryhmän pj. (PS)

Jyväskylä