Eläkesäästöt riskeerataan

Keskisuomalaisen mielipidepalsta ke 4.5.2011

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen on useaan otteeseen vakuutellut, että sijoitukset eräisiin EU:n – lähes suoritustilaan joutuneisiin – maihin on Suomelle hyväksi korkotuottojen muodossa.  Onko se sitä, kun velkarahan korko on pääsääntöisesti korkeampi kuin sijoitusten tuotto? Ottaahan Suomi ”sijoittamansa” rahat velaksi rahamarkkinoilta.

Katainen on myös todennut, että ”sijoitustoiminta on pienempi paha kuin riskeerata suomalaisten eläkesäästöt, työpaikat ja hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus”. Saatatko asian huonommin perustella?

Eläkeläisenä on huolestunut eläkeyhtiöiden sijoitustoiminnasta.  Eikö olisi järkevämpää, että Suomen valtio maksaisi pois kaikki velkansa (28.2. velkaa oli 72,851 miljardia euroa) ja ottaisi luotot suomalaisilta eläkeyhtiöiltä, jolloin lainojen korkomenot jäisivät Suomeen ja eläkeyhtiöiden sijoitustoiminnan riskit minimoituisivat.?  Kyselee

KAUKO TUUPAINEN, eläkeläinen

Jyväskylä