Puheet ilman tekoja ovat sananhelinää

Keskisuomalaisen mielipidepalstalla to 12.1.2012

Kiitokset neljälle hallituspuolueita edustaville kansanedustajille selittelystänne tällä palstalla 10.1.2012.   Vastineenne ei kuitenkaan ”mennyt jakeluun”, koska 3.1. julkaistun mielipiteeni punainen lanka oli kysyä, miksi allekirjoitatte aloitteita, joiden takana ette kuitenkaan seiso?

Jos ja kun keskisuomalaiset kansanedustajat yhdessä päättävät viedä eteenpäin esimerkiksi Valtatie 4:n perusparantamista ja sen allekirjoittavat myös hallituspuolueiden paikalliset edustajat, niin kyllä hyviin pöytätapoihin kuuluu seistä asian takana myös ryhmien välisissä neuvotteluissa. Nolointa oli se, että kaikki hallituspuolueiden edustajat käänsivät takkinsa alta aikayksikön.

Olen ainoa valtiovarainvaliokunnan keskisuomalainen jäsen ja ymmärrettävästi en ryhtynyt siellä revittelemään tekemillämme yhteisillä aloitteilla, koska en olisi saanut kannatusta eri puolilta Suomea valituilta muilta valiokunnan jäseniltä.

Olen ollut pitkään mukana Jyväskylän kunnallispolitiikassa ja tottunut siihen, että lopulliset päätökset talousarviosta tehdään aina kaupunginvaltuuston kokouksessa, vaikka niitä valmistellaan eri toimielimissä ja valtuustoryhmien neuvotteluissa.  Samaan tapaan lopulliset päätökset valtion tuloista ja menoista tehdään aina Eduskunnan täysistunnossa.

On valitettavaa, että hallituspuolueiden ryhmäkuri ei anna mahdollisuutta äänestää oman lakialoitteen puolesta.  Olisiko syytä keventää eduskuntaryhmien sääntöjä? Kansanedustajan tehtävä on ensisijaisesti edustaa valitsijoitaan, ei puoluetta.  Tuumii

 KAUKO TUUPAINEN

kansanedustaja (ps)

Jyväskylä