Kuka pelkää perussuomalaisia ?

Keskisuomalaisen mielipidepalsta ma 16.7.2012

Tulevat kunnallisvaalit herättävät oikeutetusti kiinnostusta kaupunkilaisten joukossa.  Useat pelkäävät perussuomalaisten ”uutta tulemista”. Sanomattakin on selvää, että vähintään 15 prosentin kannatus on merkittävästi suurempi kuin viiden prosentin tuki, mikä meillä oli Jyväskylässä nelisen vuotta sitten.

Minusta Jyväskylän Perussuomalaisten puheenjohtaja Jorma Uski on oikeassa todetessaan Keskisuomalaisen verkkosivuilla seuraavaa: ” Eikä kunnallispolitiikassa ole hallitus-oppositioasemaa; hallitus muodostetaan kaikista puolueista vaalikannatuksen mukaisesti.  Viimeksikin kyllä meillä oli halukkuutta hallituspaikkaan saakka, mutta kun emme ”tyytyneet meille varattuun maaseutu- ja Korpilahden aluelautakunnan paikkaan”, meille ei annettu lautakuntapaikkoja laisinkaan. Kun kaikki muut puolueet liittoutuivat, ei kolmella valtuutetulla ollut mahdollisuuksia muuhun”.

Ilmoitin aikoinaan, että minä joudun (silloisena ryhmän puheenjohtajana) olemaan usein äänessä valtuustossa, koska meillä ei ollut edustusta yhdessäkään lauta- tai johtokunnassa, kaupunginhallituksesta puhumattakaan. Tästä lankeaa suuri kiitos KD:n ja vihreiden valtuustoryhmille, mitkä pelasivat itsekkäästi omaan pussiinsa, KD sai hallituspaikan varajäsenineen ja vihreät tarpeettoman valtuuston kolmannen varapuheenjohtajan vakanssin.   Äänestäjät ovat tiedostaneet vallitsevan tilanteen ja luvanneet muistaa ehdokkaitamme tulevissa vaaleissa.

Tulemme julkistamaan PS:n kuntavaaliohjelman ja ehdokkaamme tulevan syksyn aikana hyvissä ajoin ennen vaaleja. Tervetuloa tapaamaan – syksyn mittaan – ehdokkaitamme ja nykyisiä valtuutettuja Kävelykadulle, toivoo

 KAUKO TUUPAINEN

kaupunginvaltuutettu,

kansanedustaja (ps)

Jyväskylä