Vaikeuksia luetun ymmärtämisessä?

Keskisuomalisen mielipidepalstalla su 21.1.2016

Kirjoitukseni 24.1. tällä palstalla on herättänyt vilkasta keskustelua niin lehden verkkosivuilla kuin muuallakin. Varsinkin demarit ovat vetäneet herneet nenäänsä mielipiteitteni johdosta.

Perimmäinen viesti oli ja on, etteivät hallituksessa olevat perussuomalaiset ole yksin syypäitä harjoitettavaan politiikkaan, vaan demokratiassa päätöksiä tehdään aina enemmistön tahdon ja sanelun mukaisesti. Istuvassa hallituksessa on oikeistoenemmistö ministeriluvuin 10-4 eli persut ovat vähemmistönä. Jokaisen pitäisi ymmärtää, ettei maan hallituksessa äänestellä, vaan ”päätökset” on tehty jo hallitusohjelmavaiheessa, pääasiassa voimasuhteiden mukaisesti eli oikeiston ehdoilla.

Perussuomalaisten vaatimuksista ja osa tehdyistä ratkaisuista on luettavissa Timo Soinin kertomana mm. verkkosivuillani osoitteessa: www.tuupainen.net

On totta, että perussuomalaiset eivät ole saaneet kaikkia toiveitaan läpi, koska persujen vaatimukset eivät ole olleet kokoomuksen ja keskustan listoilla. He eivät ole välittäneet tippaakaan ”vähäväkisen kansanosan” asioista. Samaan lopputulemaan päätyivät myös demarit, jäädessään pois hallitusvastuusta.

Nykyisen opposition räksytyksessä on osoitteena vain persut, kokoomuksen ja keskustan päästessä kuin ”kissa veräjästä”. Sain viime eduskuntakaudella seurata hyvinkin läheltä silloisen hallituksen epäonnistunutta toimintaa, mutta arvostelimme koko hallitusta, emme esimerkiksi apupuolueita, kuten demareita. Ero nykyoppositioon on siis merkittävä.

Täyttä tietämättömyyttä, toivottavasti ei ymmärtämättömyyttä, on väittää, että persut olisivat syyllisiä Euroopan laajuisen pakolaistulvaan tai Kreikalle annettuihin miljardiavustuksiin. Meillä on EU:ssa vain kaksi edustajaa, joten pakolaispäätökset on tehty hieman suuremmalla porukalla Saksan johdolla.

Kreikan lisärahoitukset tehtiin edellisen eduskunnan aikana ja toimesta. Antoihan silloinen hallitus Kreikalle riihikuivaa rahaa 1,440 miljardia euroa ja teki sitoumuksen EVM:n eli Euroopan Vakausmekanismi-rahaston kanssa 12 miljardin lisärahoituksesta vaadittaessa.

En halua mollata silloisen hallituksen valtiovarainministereitä, jotta erään oppositiopuolueen jäsenet eivät pahoittaisi mieltään. Totean vain sen, että nykyhallitus joutuu panemaan toimeksi edellisen hallituksen möhläykset.

Minulla on pitkä kokemus puolueesta, jossa ”liike oli tärkeämpää, kuin hoidettavat asiat”, siksi erosin aikoinaan puolueesta. Perussuomalaisten tavoitteet ovat parempia, siksi olen puolueen jäsen.

KAUKO TUUPAINEN

kaupunginvaltuutettu (ps)

Jyväskylä