Missä mennään Kreikka-vakuuksissa?

Keskisuomalaisen mielipidepalstalla pe 1.7.2016:

Mitä kuuluu Kreikkavakuuksille valtiosihteeri Hetemäki? Nelisen vuotta sitten keskusteltiin julkisuudessa silloisen valtiovarainministerin hankkimista vakuuksista, koskien Kreikalle myönnettyä toista tukipakettia. Asia tuli julkiseksi vasta KHO:n kumottua valtiovarainministeriön salaamispäätöksen.

Tällöin ilmeni, ettei kyseessä ollutkaan Kreikan ja Suomen valtion välinen sopimus, vaan Suomen ja neljän kreikkalaisen pankin kanssa tehdystä ”poliittisesta sitoumuksesta”. Vakuuden (925 miljoonaa) tuli kattaa – muistini mukaan 2,2 miljardin laina siten, että se tuottaisi kolmen prosentin vuosituotolla 30 vuoden aikana 1,3 miljardia euroa.

Epäilen, ettei tähän lopputulemaan päästä, joten kysyn valtiosihteeri Martti Hetemäeltä tämän hetken tilannetta asian suhteen.

KAUKO TUUPAINEN

talousneuvos

Jyväskylä