Kokoomus petti Perussuomalaiset v. 2015

Perussuomalaisten Blogi-palstalla su 31.10.2021

TV 1:ssä pyörivä Politiikka-Suomi sarjan toinen osa otsikolla: ”Kyllä kansa tietää”, kertoo selkeästi, että Timo Soinin johtama perussuomalaisten ministeriryhmä vedettiin kokoomuksen toimesta räikeästi ”kölin alta”.

Silloinen Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb toteaa –  yllä mainitussa ohjelmassa: ”Ja mitä me tehtiin hallituksessa 2015, kun otettiin perussuomalaiset mukaan.

Silloin filosofia lähinnä oli se, että nyt halataan perussuomalaiset kuoliaaksi. Ja niinhän siinä aluksi kävi eli perussuomalaiset tulivat hallitukseen kolmella lupauksella, joista yksi oli EI talouskuria, EI rahaa Kreikalle ja EI maahanmuuttoa.

No – sinä kesänä, tiukka talousohjelma, Kreikan kolmas paketti ja sitten historian anomalian takia suurin tulopaikkakriisi – sitten toisen maailmansodan. Ja heidän kannatuksensa puolittui sen kesän aikana kahdeksastatoista yhdeksään ja me ajateltiin, että se oli siinä, mutta sitten toisin kävi”.

*****

Muistan, kun PS:n pj. Timo Soini sanoi silloisen eduskuntaryhmän – johon kuuluin – kesäkokouksessa Tikkurilassa 26.8.2014, että ”persut eivät tule myymään persettään, jos hallitukseen joskus mennään”. 

Sipilän hallitukseen mentiin ja muistelen sanoneeni PS:n Puolueneuvoston kokouksessa Lahdessa 6.11.2016, että ”Persut ovat myyneet paitsi peffansa, myös koko Homo sapiens`in eli äänestäjänsä. Jos hallitusohjelmaa ei muuteta tai lähdetä kävelemään hallituksesta, niin menetämme 400 valtuustopaikkaa tulevissa kuntavaaleissa”. Olin hieman väärässä, menetimme 420 valtuustopaikkaa.

Onneksi Jyväskylän puoluekokous teki oikeita ratkaisuja ja PS on jatkuvasti ollut gallupeissa mitalisijalla.

Summa summarum. Istuvan puoluejohdon on syytä pohtia, että jos ja kun eduskuntavaalien jälkeen ollaan hallitustyöhön menossa, niin on syytä harkita, keiden kanssa hallitusohjelmaa sorvataan.

KAUKO TUUPAINEN