Avoin kysymys toveri, opetusministeri Antti Kalliomäelle

Keskisuomalainen ja Uutispäivä DEMARI 12.7.2006 mielipidepalsta

Kuten olet tietoinen, on maamme koulujen taideaineiden opetustunteja leikattu viimeaikoina merkittävästi. Kurimuksen kohteeksi ovat joutuneet niin peruskoulu kuin luokanopettaja- ja lastentarhaopettajakoulutuskin. Sinun ja minun käydessä koulua oli itsestään selvää, että kädentaidot kuuluivat oppilaiden yleissivistävään opetukseen muiden aineiden lisäksi.

Käsityön, musiikin ja kuvaamataidon opetuksen minimoiminen eri oppilaitoksissa aiheuttaa opetustuntien vähenemisen myötä myös alan työttömyyden lisääntymistä ja siten turhauttavaa yliopistotason kouluttautumista aloille. Olisiko Sinun opetusministerinä kannettava huolta kansalaisten kokonaisvaltaisesta kasvatuksesta ja oppimisesta?

Olisiko Sinun yhdessä opetushallituksen virkamiesten kanssa pohdittava uudestaan jo annettuja ohjeistuksia?
Mehän emme elä ainoastaan leivästä – kulttuuriakin tarvitaan – arvelee Kake.

KAUKO TUUPAINEN
SDP:n vapaajäsen,
Jyväskylä