Irti pakkoruotsista ja RKP:sta

Keskisuomalaisen Mielipidesivu ma 5.2.2007:

Tulevien eduskuntavaalien tuloksen selvittyä on isojen puolueiden syytä miettiä hallituksen kokoonpanoa. Onko aika ajanut RKP:n ja sen ajaman pakkoruotsin ohi? Mielestäni on. Suomi suomalaisille ja palautetaan elämisen perusasiat jälleen kohdalleen.

Opetusministeriön korkein johto vaihtoon, sillä siellä ei vieläkään tajuta, että opetussuunnitelmiin on saatava muutos ainakin kädentaitoaineiden (käsityö, musiikki ja kuvaamataito), hammaslääkärien koulutuksen ja eräiden vieraiden kielten osalta.

Mitä järkeä on vähentää opetussuunnitelmissa kädentaitoaineiden tunteja ja sen myötä peruskunnissa opettajien virkojen määriä, kun samanaikaisesti ei puututa valmistuvien aineopettajien koulutukseen? Koulutetaan tietoisesti lisää akateemisia työttömiä.

Opetusministeriössä ei myöskään tiedosteta sitä, että seuraavan kymmenen vuoden aikana jää noin 1.800 hammaslääkäriä pois työelämästä – eläkeköitymisen johdosta. Samana aikana valmistuu yliopistoista vain 1.200 uutta lääkäriä, joten hammaslääkärien vaje lisääntyy 600:lla. Täytä siinä sitten avoimia terveysasemien virkoja, kun hakijoita ei riitä kehäkolmosen yläpuolelle. Kotikylässäni – Jyväskylässä – on kunnalliseen hoitoon pyrkivillä seitsemän kuukauden viive, kun kaikilla ei ole varaa yksityiseen hammashoitoon. Myös 18 vuotta vanhaan Kela-korvaukseen on saatava tasokorotus, sillä se korvaa vain 30 % yksityislääkärin maksuista. Samalla uusi korotus on syytä sitoa johonkin asialliseen indeksiin.

Pakkoruotsi on myös tiensä päästä. Elämme pakkoEU:n aikaa, joten kielten opiskelussa on perinteisen englannin ja saksan lisäksi syytä suuntautua itään eli venäjän kielen opintoihin. Ennen kaikkea on opiskelijoille itselleen jätettävä valinnanvapaus kieliopintojen suhteen. Yksi keino päästä tähän päämäärään on heittää RKP sivuun hallituksesta ja ottaa tilalle avarakatseisempi tavallista perussuomalaista lähempänä oleva pienpuolue.

KAUKO TUUPAINEN
Jyväskylä