Jyväskyläläisiä kuritetaan jälleen

Suur-Jyväskylän lehti 8.11.2008:

Sarjassamme ”Jyväskylän kaupungin päättömiä kauppoja” on vuorossa Jyväskylän mlk:n ja Korpilahden vesilaitosten myynti Jyväskylän Energia Oy:lle 73,6 miljoonan euron kauppahinnalla. Kauppavoittoa saa kaupunki 41,4 miljoonaa euroa.

Kauppa rahoitetaan kaupungin myöntämällä 63 miljoonan euron lainalla (korko on 6,88 %). Lisäksi yhtiö (JE Oy) ottaa vastattavakseen kaupungin taseessa olevat palautuskelpoiset vesi-, jätevesi- ja kaukolämpöliittymämaksut 10,2 miljoonaa euroa. Yhtiö vastaa myös 0,366 miljoonan euron korkotukilainoista.

Sanomattakin on selvää, että JE Oy:n maksama vuosittainen korko 4,334 miljoonaa euroa siirtyy energiayhtiön muihin kuin vesitaksoihin, kuten kävi jo aiemmassakin kaupassa (Jyväskylän Veden myynti). Suomeksi sanottuna asumiskustannukset (vesi, sähkö ja kaukolämpö) nousevat jälleen tämän ”valtapuolueiden” tekemän sopimuksen perusteella.

Pari vuotta sitten, valtuustosta löytyi vain yksi valtuutettu, joka vastusti ylihintaista vesilaitoskauppaa. Saapa nähdä kuinka monta löytyy tänä vuonna uudesta valtuustosta.

KAUKO TUUPAINEN
kaupunginvaltuutettu
Perussuomalaisten valtuustoryhmän pj.
Jyväskylä