Särkille tarvitaan pallokenttä, pankkiautomaatti ja nuotiopuita

Kalajoen Seutu, yleisön osasto ke 13.10.2010

Vietän nykyisin kolme viikkoa vuodessa (kesä, syksy ja talvi) Kuivatjärven alueen Röllinpolulla sijaitsevassa viikko-osakkeessa ja harrastan vaimoni kanssa liikkumista lähimaastoissa.  Tutuksi ovat tulleet: Tapion tupa, hiihtokeskus, Poukama, Valkiatvedet, Särkijärvi, Siiponjoen varret sekä Pleuna.  Myös ”kirkolla” eli kaupungin keskustassa olemme käyneet tennispalloa lätkimässä ja jalkapalloa potkimassa tyttären 10 vuotiaan pojan kanssa. Samalla reissulla olemme poikenneet pari kertaa viikossa erinomaisessa ruokapaikassa eli Mamma Leonessa.

Ja sitten niihin otsikon terveisiin! Toivoisin, että paikallinen osuuspankki, yrittäjäjärjestö ja Kalajoen kaupunki yhteistoimin järjestäisivät vaikkapa Hiekkasärkkien ABC- asemalle ns. Otto-automaatin. Automaatti palvelisi paitsi paikallisia asukkaita myös tuhansia turisteja, jotka viettävät aikaansa Hiekkasärkillä. Käteinen raha helpottaa merkittävästi asiointia paikallisten palvelujen maksutilanteessa.

Kuivatjärven alueelle noussee lähivuosina toistasataa omakotitaloa ja vuokrattavia kiinteistöjä.  Näin turistin vinkkelistä olisi erinomainen palvelu, jos alueelle saataisiin pienimuotoinen kenttä jalkapallomaaleineen, jotta ei tarvitsisi – lasten kanssa – mennä kaupungin keskustaan asti pallottelemaan. Kenttä voisi sijaita jossain ABC-aseman läheisyydessä.

Kolmas terveinen menee Kalajoen Ladun suuntaan ja koskee kuvassa näkyvää opastintolppaa, josta puuttuu yksi viitta. Viitta – joka osoittaa länteen eli Siiponjoen suuntaan. Toisen lisäopastimen voisi laittaa ensimmäiseen vastaantulevaan risteykseen, kun astelet kohti Siiponjokea. Ladun olisi saatava myös sponsori, joka kustantaisi ”makkaranpaistopuut” Valkiatvedet-laavulle, jotta niitä ei tarvitsisi mukanaan viedä.  Mallia voisi ottaa vaikkapa Viitapakan ja Poukaman vastaavista levähdyspaikoista, joista löytyy liiterillinen kuivia puita sekä saha ja kirves.

Edellä kertomani ”parannukset” ovat kustannuksiltaan pieniä, kun vertaa niitä viime viikolla ilmestyneen Kalajoen Sanomien liitelehden ”Jalmarin” sivuilla esitettyihin visioihin. Varsinkin kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin haastattelu otsikolla ”Matkailuun haetaan uutta vetovoimaa” on lukemisen arvoinen ja siinä esille nostetut asiat ovat lähivuosina toteuttamiskelpoisia, arvelee

KAUKO TUUPAINEN

Kalajoella v. 1940 syntynyt matkaaja

Jyväskylästä