Porvaristolla ”oma lehmä ojassa”?

Suur-jyväskylän lehti, ke 29.12.2010

Oliko Jyväskylän kaupunginvaltuuston porvaristolla myötäjuoksijoineen ”oma lehmä ojassa”, vai ”ketun häntä kainalossa”, kun se päätti korottaa omia kokouspalkkioitaan osin jopa 40 % ? 

Korotuspäätös syntyi maanantaina valtuustossa äänin 47 – 16, tyhjää 12. Eniten ihmettelen tyhjää äänestäneitä, sillä kyllä valtuustoon valitun tulee perehtyä käsiteltäviin asioihin niin hyvin, että kykenee äänestämään ”jaa” tai ei”. Tässä äänestystilanteessa tyhjää äänestäneet olivat korotusten takana, koska eivät niitä vastustaneet.

Edustan näkemystä, että palkkojen ja palkkioiden korotuksien tulee perustua ns. ansaintaperiaatteeseen.  Tässä tapauksessa kaupunginvaltuusto ei korotuksia ansaitse, niin paljon on tänäkin vuonna veronmaksajien miljoonia hupuloitu ei-järkeviin kohteisiin.

KAUKO TUUPAINEN, kaupunginvaltuutettu (PS)