Kriittinen viestini ei näytä menneen perille

Keskisuomalainen  la 29.12.2012

Vuosi sitten otin kriittistä kantaa keskisuomalaisten kansanedustajien yhteistyöhön päätettäessä valtion talousarvion sisällöstä. Viestini ei mennyt perille, koska hallituspuolueiden edustajat äänestivät jälleen maakuntahallituksen esityksiä vastaan. Otanpa muutaman esimerkin.

Oppositiopuolueiden edustajat tukivat maakuntahallituksen ehdotusta eli 10 miljoonan euron määrärahaa valtatie 4:n (E 75) parantamiseksi moottoritieksi välillä Kirri – Tikkakoski.  Esitys kaatui äänestyksessä luvuin 138 – 45.  Keskisuomalaiset hallituspuolueiden edustajat eivät kannattaneet esitystä.  Miksi? Perusteluksi ei riitä, ettei hallitus varautunut koko Suomen tärkeimmän valtatien perusparannukseen.

Samoin kävi 9,2 miljoonan määrärahalle oppilaitosrakentamiseen Keski-Suomessa. Tämäkin esitys kaatui selkein numeroin, johon vaikutti myös keskisuomalaisten hallituspuolueiden edustajien vastustus. Myös eräät pienemmät opposition esitykset eivät saaneet tukea muilta hallituspuolueiden keskisuomalaisilta edustajilta.

Muistan Timo Soinin (ps) opastuksen ryhmän jäsenille uusien edustajien ensimmäisessä kokouksessa: ”Muistakaa aina kannattaa oman maakuntanne määrärahaesityksiä, esittipä ne kuka tahansa”. Minusta neuvo oli hyvä, sillä edustammehan me ensisijaiseste omaa maakuntamme Eduskunnassa.

On valitettavaa, että kokoomuksen ja demarien tiukka ryhmäkuri estää maakunnan edustajia puolustamasta oman maakunnan työllistäviä esityksiä.  Toivottavasti tauti ei leviä kotikuntien valtuustoihin. Tuumii

KAUKO TUUPAINEN

kansanedustaja,

kaupunginvaltuutettu (ps)

Jyväskylä