Eläkeläisten edustus Eduskunnassa

Perussuomalaisten verkkolehti ma 4.7.2014

 Suomessa on tällä hetkellä 1,5 miljoonaa eläkeläistä eli 25 % maamme väestöstä ”vauvasta vaariin”.  Tästä huolimatta heidän etujaan on Eduskunnassa ajamassa vain kymmenkunta eläkeläistä, joiden joukkoon minäkin kuulun.

Erään tutkimuksen mukaan ovat palkat nousseet viimeisen 15 vuoden aikana 70 %, mutta työeläkkeet vain 34 % eli eläkkeiden jälkeenjääneisyys on 36 prosenttiyksikköä.  Istuvan hallituksen pääministerit (Katainen & Stubb) pitävät huolen siitä, että eläkeläisiä kuritetaan jatkossakin.  Viimeinen ikävä temppu oli eläkeläisten eläkeindeksin leikkaus 75 %:lla. Tästä ei valtion kassaan kerry montaakaan lanttia, sillä lähes kaikki eläkeläiset saavat eläkkeensä yksityisiltä eläkeyhtiöiltä.

Yksityiset eläkeyhtiöt maksavat tänä vuonna eläkkeitä 27,4 miljardia euroa. Yhtiöt  säästävät yli 270 miljoonaa euroa leikkauksien johdosta. Tämä summa on pois eläkeläisten kulutuksesta. Tästä syystä valtio menettää eläkeläisten verotuloja 19 miljoonaa, arvonlisäveroja 50 miljoonaa ja kunnat sekä seurakunnat 80 miljoonaa eli yhteiskunta menettää verotuloja yhteensä lähes 150 miljoonaa euroa. Tätä tietoa eivät hallituspuolueiden edustajat ole ymmärrettävästi julkisuuteen kertoneet.

Eläkeläisten edustus Eduskunnassa on turvattava myös jatkossa. Olin edellisten vaalien aikaan lähes seitsenkymppinen, kun sain Keski-Suomen vaalipiiristä valtakirjan ”Isolle Kirkolle” ja pääsin avaamaan – Eduskunnan ikäpuhemiehenä  – kolme kertaa täysistunnon.  Viime helmikuussa avauksen suoritti Eduskuntaan varamiehen paikalta noussut 81-vuotias Jörn Donner.

Eläkeläisten asiat tuntevat parhaiten eläkkeellä olevat ehdokkaat.  Siksi myös perussuomalaisten on syytä asettaa heitä ehdolle kaikissa vaalipiireissä.

KAUKO TUUPAINEN

kansanedustaja (ps),

valtiovarainvaliokunnan jäsen,

Jyväskylä