Persujen esitykset hallitusohjelmaan

Keskisuomalainen, ke 13.5.2015

Suomi on elänyt viime hallituskaudella yli varojensa eli vekselivetoisesti. Valtio on ottanut uutta velkaa hallituskaudella 20 miljardia euroa eli keskimäärin viisi miljardia joka vuosi. Valtiovelan määräksi on arvioitu tämän vuoden lopulla 102 miljardia euroa eli 19.245 euroa per jokainen suomalainen

Tämä tarkoittaa sitä, että peruskunnat joutuvat tulevina vuosina entistäkin ahtaammalle, koska valtion tuki kunnille taatusti vähenee.

Tästä huolimatta tulee hallituksen huolehtia – perussuomalaisten esitysten mukaisesti – lapsiperheistä, eläkeläisistä, työttömistä, maa- ja metsätalouselinkeinon harjoittajista sekä PK-yrityksistä.

Tähän päästään hallituksessa ja eduskunnassa vain ”yhteen hiileen puhaltamalla” ja yhteistä köyttä samaan suuntaan vetämällä. Muutama esimerkki siitä, kuinka toimittiin valtion tämän vuoden talousarvion käsittelyssä.

Perussuomalaiset esittivät 22 miljoonan euron lisäystä maatalouden luopumistukiin. Tätä esitystä kannatti esittäjien lisäksi vain Suomen Keskustan edustaja Vehkaperä.

Perussuomalaiset esittivät 300 miljoonan euron lisäystä liikenneverkkojen kunnossapitoon. Esitystä kannattivat ”persujen” lisäksi vain Suomen Keskustan Anttila ja demarien Piirainen.

Perussuomalaiset ehdottivat seuraavan lausuman hyväksymistä: ”Eduskunta toteaa, että haja-asutusalueiden jätevesiasetus on miljardiluokan lainsäädäntövirhe. Näin ollen Eduskunta edellyttää, että hallitus ryhtyy välittömästi toimiin asetuksen purkamiseksi”. Hyväksymisen kannalla olivat PS:n lisäksi Vasemmistoryhmän kaksi edustajaa, Suomen Keskustan Hautala ja vasureiden Hänninen.

Perussuomalaiset ehdottivat myös seuraavan lausuman hyväksymistä: ”Eduskunta edellyttää, että hallitus antaa eduskunnalle esityksen arvonlisäverollisen liiketoiminnan alarajan nostamisesta 20 000 euroon ja huojennusalueen katon nostamisesta 40 000 euroon.” Tämän hyväksymistä kannattivat Perussuomalaisten lisäksi Vasemmistoliiton ja Vasenryhmän edustajat sekä Vihreiden Haavisto, Tynkkynen ja Alanko-Kahiluoto.

Toivottavasti Suomen Keskusta ja Kokoomus tulevat edellä esittämissäni asioissa persussuomalaisten linjoille. Yhdessä Suomen ja suomalaisten parhaaksi, toivoo

KAUKO TUUPAINEN

eläkeläinen, talousneuvos

Jyväskylä