Vastuuta myös valtuustolle Jyväskylässä

Keskisuomalainen, to 28.5.2015

Kaikkien Jyväskylän kaupunginvaltuuston jäsenten on otettava jatkossa entistä enemmän vastuuta myös perusturvalautakunnan toimialaan liittyvistä asioista.

Referoin viime valtuustossa työsuojeluvaltuutettu Sami Haapakosken Keskisuomalaisessa 17.5.2015 julkaistua asiallista kirjoitusta kaupungin kotihoidon henkilöstön puolesta.

Ymmärtääkseni sanoma meni perille yhtä valtuutettua lukuun ottamatta.

Puheenvuoroni ydin oli siinä, että kaupunginvaltuuston tulisi jatkossa lisärahoittaa perusturvalautakunnan resursseja. Valtuutettujen on syytä ajatella vaikkapa omia ikääntyneitä omaisiaan ja tulevaisuudessa myös itseään eli miettiä, miten haluatte vanhuutenne elää.

Keskisuomalainen uutisoi alkuviikosta, että perusturvalautakunta päätti yksimielisesti lopettaa Kuokkalan terveysaseman laboratorionäytteenoton. En sano, että päätös oli tyhmä, mutta kyllä se harkitsematon oli.

Miksi? Siksi, ettei lautakunnassa tiedosteta sitä, että Kuokkalassa asuu lähes 18.000 asukasta eli yhtä paljon kuin Huhtasuolla, Halssilassa ja Säynätsalossa yhteensä.

Lisäksi Kuokkalaan valmistuu uusia asuntoja mm. Tanhukaareen ja Äijälänjoen maastoon.

Jyväskylän kaupungin terveyspalveluverkon kehittämisraportissa (8.5.2015) todetaan, että ”Keskustan ja Kuokkalan terveysasemista luopuminen luo väestöpainetta Kyllön ja uuden sairaalan terveysasemille. Kuokkalan väestö ohjataan Kyllöön.” Mikä mahtaa olla tämän ratkaisun järki?

Jokaisen kaupunginvaltuutetun tulee ottaa vastuuta edellä esittämistäni asioista. Kyllön sairaalan uudisrakentaminen tulee varmasti hintoihinsa, kun tähän lisätään uuden sairaalan vuoksi tarvittavat Kyllönmäen katujen saneeraukset ja paikoitusalueen laajentaminen.

Turhaa ja kallista uudisrakentamista tulisi välttää, koska Kuokkalassa ovat toimivat tilatjo valmiina. Maalaisjärjen käyttö ei ole pahitteksi Jyväskylä nimisessä kaupungissakaan.

KAUKO TUUPAINEN

kaupunginvaltuutettu (ps)

Jyväskylän Kuokkala