Ei olla vasemmalla eikä oikealla

Keskisuomalaisen mielipidepalstalla su 24.01.2016

Perussuomalaiset rp. on sääntöjensä mukaisesti kristillissosiaalinen puolue, joka ei ole poliittisesti vasemmalla eikä oikealla, vaan pääsääntöisesti oikeassa. Puolue haluaa huolehtia niistä kansalaista, jotka ns. vanhat puolueet ja jopa ay-liike on unohtanut.

Tällaisia ryhmiä ovat lapsiperheet, eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, pk-yrittäjät, pienipalkkaiset toimihenkilöt ja virkamiehet sekä maa- ja metsätalouden harjoittajat. Persut haluavat pitää Suomen asuttuna etelästä pohjoiseen ja idästä länteen.

Olen viime päivinä seurannut aktiivisesti istuvan hallituksen päätöksiä, joista enin osa perustuu Suomen valtion talouden tasapainottamiseen ja työttömyyden vähentämiseen.

Tehdyt päätökset ja tulevat ratkaisut koskettavat lähes kaikkia kansalaisia, mutta järjestään niistä syytetään perussuomalaisia.

Ymmärrän, että eduskunnan oppositio räksyttää kaikesta, mitä hallitus on tehnyt, mutta kun eräät valveutuneet kansalaisetkin syyllistyvät samaan, sitä en tajua.

Ovatko arvostelijat unohtaneet, että hallituksessa on ns. oikeistoenemmistö ”ministeriluvuin” 10-4? Eli, jos hallituksen päätökset eivät tyydytä, niin kohteena pitäisi olla Suomen Keskustan ja Kokoomuksen edustajat, eivät Perussuomalaiset.

Ymmärrän kritiikin, koskien hallituksen päätöksiä mm. ”vähäväkisen kansanosan” kohtelusta, mutta hallituksen voimasuhteista johtuen, persut eivät ymmärrettävästi saaneet ajamiaan ajatuksia hallitusohjelmaan, koska poliittista oikeistoa eivät syrjittyjen asiat kiinnosta.

Helpoin tapa olisi ollut jäädä demarien tapaan oppositioon, arvostelemaan hallituksen päätöksiä. Gallub-kannatus nousee – tekemättä mitään.

Näyttää todella olevan niin, että olivatpa persut hallituksen ulko- tai sisäpuolella, niin mikään ei ole hyväksi. Käsitykseni suomalaisen parlamentarismin näivettymisestä lisääntyy päivä päivältä, johon ratkaisuna on vain ”eduskunnan suurten puolueiden yhteinen hallitus”, peruskuntien tapaan.

KAUKO TUUPAINEN

kaupunginvaltuutettu (ps)

Jyväskylä