Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Keskisuomalaisen mkidelipidepalstalla su 12.7.2020

Pekka Penttinen otti kantaa (Ksml 06.07) kaupunkilaisten innokkuuteen ”vastustaa kaikkea uudistamista ja kehittämistä”.

Ymmärrän sen, mutta sitä en ymmärrä, että kansalaisten valitsemat luottamushenkilöt, kuten valtuutetut ja kansanedustajat vastustavat kansalaisille tärkeitä asioita. Pari esimerkkiä.

Jyväskylän kaupunginvaltuutetut ovat päättäneet lakkauttaa Keskustan ja Kuokkalan terveysasemat vastoin kymmenien tuhansien asukkaiden tahtoa.

Eduskunta kaatoi pari vuotta sitten 85 337 kansalaisen haaveen ”Työeläkeindeksin palauttamisesta palkkaindeksiksi”. Uskottiin työeläkerahastojen herrojen puheita enemmän kuin asioihin perehtyneiden matematiikkojen laskelmia.

En kiistä sitä tosiasiaa, että työeläkerahastojen avulla Suomen valtio on säilyttänyt erinomaisen luottoluokituksen kansainvälisten luottoluokittajien (Satandard & Poor`s, S & P, Moody`s ja Fitch) laskelmissa. Taitetun indeksin ansiosta ovat yksityiset eläkeyhtiöt kasvattaneet eläkerahastot jo yli 218 miljardin euron suuruiseksi ja kasvu jatkuu. Summa on yli puolitoista kertaa suurempi kuin valtion tämän hetkinen velka (123 Mrde).

Saapa nähdä kuinka käy Ritva ”Kike” Elomaan (PS)  7.10.2019 tekemän lakialoitteen, koskien työntekijäin eläkelain 98 §:n muutamista. Toivottavasti myös demarien enemmistä tukee aloitetta.

KAUKO TUUPAINEN
Jyväskylä