Purra ja EU

Keskisuomalainen, ke 8.2.2023

Tultuaan Perussuomalaisten puheenjohtajaksi elokuussa 2021, puheet Suomen EU-erosta lähivuosina Riikka Purra vihelsi heti poikki. Hän jatkoi:

”Realismia on todeta, että Suomen paikka vuonna 2021 on EU:ssa. Vastustamme kuitenkin voimakkaasti EU:n liittovaltiokehitystä. Emme – muista Suomen puolueista poiketen – kannattaneet EU:n elvytyspakettia, emmekä kannata mitään sellaisia avauksia, jotka syventävät EU:n liittovaltiomaisuutta ja kaventavat Suomen kansallista päätäntävaltaa”, Purra tähdensi.

Purra sanoi hiljattain lltalehden haastattelussa, että perussuomalaiset pitävät kiinni ohjelmalinjauksestaan, jossa asetetaan tavoitteeksi Suomen eroaminen Euroopan unionista. Tämä on edelleenkin meidän pitkän tähtäimen strateginen tavoitteemme.

Hän totesi myös, että ”suomalaiset eivät tällä hetkellä kannata EU-eroa, mutta mielipiteet voivat joskus muuttua nopeasti, kuten Nato-jäsenyyden yhteydessä nähtiin”.

Omana näkemyksenäni haluan tuoda esille yhden tärkeän pointin politiikan teossa. Se on rehellisyys, jota perussuomalaiset harrastavat. He eivät piilottele ajatuksiaan pöytälaatikon alimpaan lokeroon eräiden muiden puolueiden tapaan.

KAUKO TUUPAINEN