Kokoomus aikoo kurittaa ammattiliittojen jäseniä

Perussuomalaisten Blogi-palsta ke 7.6.2023, Suur-Jyväskylän lehti ke 7.6.2023

Olen lukenut, että kokoomus on esittänyt ammattiliittojen jäsenten jäsenmaksujen verovähennyksen poistamista. VM:n mukaan menettely kasvattaisi valtion verotuloja 220 miljoonaa euroa. Unohtuiko joiltakin virkamiehiltä ja politiikoilta, että se olisi samansuuruinen verojenkiristys ammattiliittojen palkansaajille?

Oma ammattiliittoni – Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL – on jo ärähtänyt asiasta. Samalla liitto ihmettelee, että vastaava vähennysoikeus säilyisi työnantajilla ja yrittäjillä.

Onko tosiaan niin, että kokoomuksen lupaamat veronkevennykset tulisivat vain suurituloisille ja unohdetaan tietoisesti pieni – ja keskituloiset työntekijät sekä viran- ja toimenhaltijat. Onko unohtunut, että sadat tuhannet työntekijät ja toimihenkilöt ovat omalla työpanoksellaan tehneet tulosta yritysten omistajille ja tekevät vastuullista työtä julkishallinnon moninaisissa toiminnoissa.

Toivon, ettei PS hyväksy asiaa, vaan puolustaa sääntöjensä 2 pykälän mukaisesti kansalaisryhmää, johon kuuluvat pienipalkkaiset toimihenkilöt, virkamiehet ja työntekijät, jotka ahkeralla työllään mm. yhteiskunnan palveluelinkeinon, hoitoalan ja tuotantotoiminnan piirissä työskennellen pyörittävät yhteiskuntaamme.

KAUKO TUUPAINEN
JHL:n vapaajäsen
Jyväskylä