Kaupunginvaltuuston työjärjestys uusittava

Keskisuomalaen mielipidepalsta ke 6.5.2009

 Jyväskylän kaupunginvaltuuston maanantai-iltainen kokous osoitti, että valtuuston työjärjestys tulisi uusia 23 §:n eli äänestysjärjestyksen osalta. Nythän kävi niin, että Kirkkopuiston parkkihallin vastustajat joutuivat osittain tukemaan kaupunginhallituksen ehdotusta äänestäessään hallituksen esitystä vastaan.

Äänestysmenettely johtui valtuuston työjärjestyksen 23 §:stä, jonka mukaisesti ”… jos äänestykseen on otettava pohjaehdotuksen kokonaan hylkäämistä tarkoittava ehdotus, se on asetettava viimeisenä äänestettäväksi muista ehdotuksista voittanutta vastaan”.

Nythän kävi niin, että Jorma Uskin (PS) esittämä kaupunginhallituksen esityksen hylkääminen, joutui äänestyksessä vastakkain Marika Visakorven (KD) ”kaljakapakkaesitystä” vastaan, jonka taakse asettuivat myös parkkihallin puolustajat.  Uskin hylkäysesitys hävisi äänin 41-32.

Valtuuston työjärjestyksen mukaisesti esiäänestyksissä voittanut ehdotus asetettiin viimeisenä kaupunginhallituksen esitystä vastaan, jolloin oltiin tilanteessa, että koko parkkihallin hylkäystä kannattaneet joutuivat osin hyväksymään hallituksen esityksen.  Melkoinen farssi koko äänestys.

Toivoisin, että Keskisuomalainen julkaisisi niiden valtuutettujen nimet, jotka olivat koko hallihankkeen hylkäyksen takana, koska he, jos ketkään, puolustivat tuhansien kaupunkilaisten perusoikeuksia.

KAUKO TUUPAINEN     kaupunginvaltuutettu,  PS