Politiikkojen vstuusta

Keskisuomalainen, la 12.9.2015

Edustan näkemystä, että poliitikkojen, etenkin kansanedustajien on vastattava puheistaan, mielipiteistään ja kirjoituksistaan. Vasemmiston ja demarien edustajat ovat kieltäytyneet tästä, kun eivät ottaneet vastaan perussuomalaisen toimitsijan, Matti Putkosen keskustelukutsua.

Ymmärtääkseni – julkisuudessa syyllistetty – Olli Immonen olisi selventänyt kutsutuille, mitä hän on tarkoittanut räväköillä mielipiteillään. Toverit vaativat puheenjohtaja Timo Soinia vastuuseen Immosen kirjoittelusta. Eihän se näin mene, vaan poliitikko Immonen vastaa itse omista mielipiteistään, ei Soini.

Jokin aika sitten syyllistyi erään oikeistopuolueen toimihenkilö raakaan ja väkivaltaiseen tappoon. Ei tuolloin kukaan vaatinut kyseisen puolueen puheenjohtajan päätä vadille, vaan tappaja itse joutuu vastaamaan teostaan. Näin tapahtukoon myös Immosen osalta.

Sanomattakin on selvää, ettei Timo Soini hyväksy rasismia, eikä myöskään hänen johtamansa puolue. Olli Immonen syyllistyi mielipidekirjoituksessaan räikeään ylilyöntiin, jota en voi puolustella. Hän haluaa kuitenkin kantaa vastuun kirjoituksestaan ja selventää sitä arvostelijoilleen. Näitä ei kuitenkaan Putkosen kutsu kiinnosta, vaan revittely näyttää jatkuvan.

KAUKO TUUPAINEN

PS:n rivijäsen

Jyväskylä